5 motive să te ferești de Fast Food

Știm cât de bine arată burgerii (în reclame, cel puțin) și cât de tentantă e o shaorma cu de toate. E greu să ne înfrânăm poftele, dar trebuie să ne ferim de Fast Food din următoarele motive:

 

Se vede pe cântar

tumblr_inline_na3xrtrACu1qanxi8

foto: msutimi.tumblr.com

Meniul clasic (burger, cartofi prăjiți și suc) adună laolaltă caloriile necesare pentru O ZI ÎNTREAGĂ. E ca și cum ai mânca trei mese deodată. Nu-i de mirare că cei mai fideli dintre clienții acestor restaurante sunt obezi. Statisticile arată că peste 3 milioane de români se confruntă cu problema asta!

 

Adio, sănătate!

tumblr_np8nkdwMBC1uusdrho1_500

foto: tumblr.com

Toate grăsimile și glucidele din Fast Food se acumulează în corpul tău și, în timp, ajung să-ți dea peste cap metabolismul. Obezitatea, hipertensiunea arterială și infarctul sunt doar câteva dintre riscurile cărora te expui pe termen lung. Știi anunțul ăla: ,,Pentru sănătatea dvs., evitați excesul de sare, zahăr și grăsimi”. Acum știi de ce!

 

Substanțe nutritive? Ha, bună asta!

hXGtYfh

foto: imgur.com

Valoarea nutrițională a produselor Fast Food este ZERO. Pe lângă faptul că dăunează sănătății, nu vin cu nimic hrănitor care să echilibreze balanța. Vitamine, minerale sau fibre – nu le vei găsi în burgeri și nici în crispy strips.

 

Încă o porție, vă rog!

tumblr_lfl0nuPiYO1qdzjnp (1)

foto: gifemotions.tumblr.com

Tocmai din cauză că valoarea nutrițională este zero, organismul tău vrea mai mult. Chiar dacă îl aprovizionezi brusc cu o mie de calorii, el caută altceva. Regula de aur e: ,,Puțin și bun, nu mult și prost”. Asta explică de ce simți nevoia să mai comanzi un burger, încă unul și așa mai departe.

 

E-uri fără număr!

O americancă a vrut să vadă în cât timp se strică un meniu Fast Food. A cumpărat un hamburger și niște cartofi, după care a dat Start experimentului. Puteți vedea în filmulețul de mai sus cât de mult își schimbă aspectul mâncarea respectivă în 6 luni: DELOC. Conservanții fac o treabă impecabilă, dar oare îi vrem în organismul nostru?

 

Cât de des mănânci Fast Food?

 

Foto: galvanized1061-yahoopartner.tumblr.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s