Cum poți mânca nesănătos într-un mod… sănătos

Burgerii și cartofii prăjiți ne fac cu ochiul constant. Ba îi vedem prin reclame, ba trecem pe lângă câte un restaurant. Știm cât de mare e tentația, așa că îți venim în ajutor cu câteva sfaturi. Iată cum poți mânca nesănătos într-un mod… sănătos:

Meniul clasic, reinventat

mcd

foto: reddit.com

 

Te poți împrieteni cu echipa burger-cartofi prăjiți fără ca organismul tău să aibă de suferit! Nu îți trebuie decât niște fructe și un dram de creativitate. Scoatem chifla pufoasă din ecuație și o înlocuim cu un măr, ca în poza de mai sus. Între cele două ,,felii” poți așeza orice poftești, cu condiția să fie sănătos. Porția de cartofi prăjiți poate fi ,,cioplită” dintr-un alt măr. Pentru a împinge iluzia la maximum, poți scrijeli chiar logo-ul unui lanț de Fast Food care-ți face cu ochiul de obicei.

 

Un mic dejun sănătos

1409493514_865797288

foto: 9gag.com

 

Micul dejun e cea mai importantă masă a zilei, așa că îți propunem o rețetă bună pentru digestie și bogată în vitamine și antioxidanți. Sigur că poftim adesea la câte un ou ochi, dar de ce să prăjim în ulei? Poți improviza folosind câteva linguri de iaurt și o jumătate de piersică. Ar merge și niște cartofi prăjiți, nu? Îi poți ,,sculpta” dintr-un măr, iar feliuțele vor păcăli ochiul cu brio. Noi salivăm doar utiându-ne la poza de mai sus!

 

Ambalajul e cheia succesului

brocolis

foto: plus.google.com

 

Arta publicității ne învață că imaginea e decisivă în alegerea unui produs. Suntem tentați să comandăm o shaorma cu de toate pentru că arată incredibil de bine în poza din meniu. Tânjim după un burger pentru că pare suculent în reclamele de la televizor. Aceasta fiind situația, hai să folosim ,,ambalajul” în avantajul nostru! Nu e cine știe ce truc, dar are toate șansele să dea roade. Decorează-ți mâncarea în stilul Fast Food. Imaginea de mai sus e pur și simplu un model: broccoli îndesat într-o cutie de cartofi prăjiți. Recunoști ambalajul, îl asociezi cu o senzație plăcută, cu un gust bun, vrei să încerci conținutul și… o faci! Înăuntru e ceva sănătos, așa că nu sta pe gânduri! Indiferent că ai pus broccoli într-o cutie de cartofi sau un măr într-un ambalaj de hamburger, ai prins ideea! Poate părea ridicol, dar e o tranziție eficientă de la Fast Food la mâncare sănătoasă. Poftă bună!

 

Dacă ai și tu idei de genul ăsta, lasă-ți imaginația să curgă în secțiunea de comentarii!

 

Foto: reddit.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s