8 alimente pe care să nu le combini NICIODATĂ

Un stil de viață sănătos este visul oricărui om, dar de unde începem? Combinarea alimentelor e un prim pas esențial în acest sens. Nu trebuie să avem grijă doar la ce mâncăm, ci și la ordinea în care o facem, la garnitura aleasă etc. Trebuie să eviți cu orice preț următoarele combinații:

 

Proteine animale + proteine bogate în amidon

tumblr_mmp3tji3O21sokl6ao1_500

foto: tumblr.com

Oricât de gustoasă e combinația friptură – cartofi prăjiți, ar trebui s-o eviți pe cât posibil. Nici măcar orezul sau pâinea nu ar trebui să figureze pe lista de garnituri în cazul ăsta. Valabil și pentru spaghete cu carne, plăcințele cu carne sau altele. Motivul este că proteinele animale au nevoie de un anumit tip de enzime pentru ca digestia să meargă cum trebuie, iar amidonului îi trebuie alt fel de enzime. Dacă încalci această regulă, alimentele nu vor fi digerate complet!

 

Fructe sau dulciuri + mâncare

tumblr_nrr87ji8bv1uau8tdo1_1280

foto: fuckyeahmealprep.tumblr.com

Poate că ai mai auzit sfatul ăsta, dar nu strică să-l repetăm: fructele trebuie consumate pe stomacul GOL! Așadar, ori înainte de masă, ori să aștepți măcar două ore după ce ai golit farfuria. Motivul este că secreția sucului gastric este inhibat de către fructoză. Același lucru e valabil și pentru zahăr sau miere. Dacă alegi să combini fructe sau dulciuri cu restul mâncării, la final te vei alege cu o balonare groaznică. Din acest motiv se recomandă o pauză considerabilă între felul principal și desert!

 

Mâncare + apă

TndyE

foto: obviousgifs.tumblr.com

Apa consumată în timpul mesei (sau imediat după) are ca efect diluarea sucurilor gastrice. Rezultatul este îngreunarea digestiei și, evident, o senzație neplăcută per total. Regula de aur în acest caz este să bei apa ÎNAINTE de masă (cu vreo jumătate de oră).

 

Produse lactate + orice

tumblr_inline_o68s2spbFK1tgknjf_540

foto: gayatrivin.tumblr.com

Laptele și derivatele sale (brânză, iaurt etc.) trebuie consumate ca atare, fără niciun alt aliment. Nu combinăm laptele cu cozonac, iaurtul cu cereale sau altceva de genul acesta. Motivul este că laptele e FOARTE bogat în proteine și hormoni de creștere. Puii animalelor au nevoie de așa ceva, iar în prima parte a vieții consumă DOAR lapte. Pe lângă asta, trebuie menționat că lactatele procesate reprezintă o mare provocare pentru digestie.

 

A respecta aceste reguli de bază e un prim pas foarte important către un stil de viață sănătos!

 

Foto: mets.tumblr.com, transparencsee.tumblr.com

Advertisements

One response to “8 alimente pe care să nu le combini NICIODATĂ

  1. Pingback: 5 reguli de aur pentru o viață sănătoasă | Ești ceea ce mănânci·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s