Aparatura necesară preparării rețetelor raw vegan

În orice bucătărie clasică sau raw vegan, aparatura este foarte importantă deoarece mâncarea preparată este mai gustoasă decât cea neprelucrată. Putem mânca fructele/legumele/nuci/semințe, mușcând din ele sau le putem consuma sub formă de salată, însă pentru o perioadă scurtă de timp deoarece organismul uman simte nevoia unor schimbări frecvente. De aceea, înainte de a le savura, alimentele raw vegan trebuie mai întâi gătite, iar aparatele de bucătărie ușurează munca unei gospodine.

În acest articol, o să vă prezint câteva dintre cele mai necesare aparate ce trebuie să existe într-o bucătărie raw vegan.
O să încep cu Robotul de bucătărie cu ajutorul căruia putem prepara supe creme/sosuri și putem mărunți semințele și nucile. De asemenea, acest aparat este folosit și la felierea sau raderea fructelor și legumelor. Este un aparat multifuncțional ce permite realizarea unor diferite feluri de mâncare într-un timp foarte scurt/

153124501.proficook-km-1004

foto: compari.ro

Urmează Blenderul foarte util pentru prepararea de supe cremă şi a smoothie-urilor sănătoase. Acest aparat permite realizarea unor rețete proteice ce au ca rezultat obținerea unor produse sățioase și gustoase, pe placul tuturor.

home_appliances___blender_001_by_fabioskol-d9cfmfe

foto: fabioskol.deviantart.com

Spre deosebire de blender ce mixează fructele/legumele păstrând întregul fruct, Storcătorul de fructe extrage doar nutrienții și apa din produs, fiind potrivit pentru prepararea sucurilor naturale, fără semințe.

One-of-the-Best-Juicers-of-2016

foto: ecokarma.net

Feliatorul de legume/fructe este necesar pentru tăierea și mărunțirea legumelor și fructelor destinate consumului sau preparării unor alte rețete. Odată tăiate în bucîțile dorite, acestea pot fi pisate pentru prepararea mâncării dorite.
Germinator cu ajutorul căruia puteți toca mărunt semințele și nucile.

germinator

Am să închei lista cu un aparat foarte util în bucătărie, Deshidrator, un aparat care usucă fructele și legumele prin îndepărtarea apei din acestea. Practic, alimentele sunt “gătite” prin deshidratare la temperaturi mici de aproximativ 44-47 de grade Celsius. Astfel, produsele se pot conserva pentru un consum ulterior sau se pot folosi la preparea unor alte feluri de mancare.

sedona-dehidrator

foto: vega-shop.si

Acestea sunt principalele aparate de bucătărie necesare și utile pentru o gospodină. Indiferent că vă place să gătiți sau doriți doar o gustare rapidă și gustoasă, aceste instrumente vă sunt folositoare oricând. Bineînțeles că lista poate continua.
Nu ezitați și achiziționați-le pentru că efectele produse se vor vedea pe termen lung. O stare de sănătate ridicată este lucrul cel mai de preț. Însă aceasta se menține și cu alimentele cu care ne hrănim.

Aștept părerile voastre după ce ați gătit folosindu-vă de aceste aparate!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s